Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Snidlinges krémsajtos töltött borda hercegnő burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet karaj, csont nélkül
  • 1 cs snidling
  • 2 tömlős krémsajt
  • só
  • őrölt fehér bors
  • 20 dkg finomliszt
  • 2-3 tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj

A burgonyához:

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 2 tojás sárgája


Elkészítése:

A snidlinget apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal. A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára, majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk. Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.

Hercegnő burgonyát készítettem mellé köretnek.

A burgonyát megfőzzük és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a tojások sárgáját, ízesítjük szerecsendióval, borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/snidlinges-kremsajtos-toltott-borda-hercegno-burgonyaval/