Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somogyi toros máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb (csíkokra vágva)
  • 0,5 kg sertésmáj
  • 3 nagy fej vöröshagyma (vékonyra szelve )
  • 5 evőkanál zsír (vagy olaj)
  • só
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fehérbors

Elkészítése

A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, éppen csak üvegesre, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ügyeljünk rá, hogy a csíkok ne legyenek túl vékonyak, inkább vastagabbak, mint egy tokánynál. Amikor a hús enyhe színt kap, megszórjuk pirospaprikával és sóval, majd kevergetjük.

Lehet, hogy elsőre soknak tűnik a zsír, de ennek az ételnek a lényege a minimális vízmennyiség, így nagyon kevés, fél kávés pohárnyi vizet adunk hozzá, és lefedjük. Nagyon lassan főzzük, közben időnként megkeverjük. Ügyeljünk rá, hogy ha kevés a víz, leéghet, de óvatosan pótolhatjuk a vizet.

Amikor a combhús 75-80%-os készültségi fokon van, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Ekkor tesszük bele az őrölt borsot, és az egészet puhára főzzük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/somogyi-toros-maj/