Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Sonkába tekert, töltött szűzpecsenye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szűzpecsenyét hosszában a közepén jól átfúrjuk egy késsel. Nekem van egy kis, gyerek nyújtófám, amit keresztül dugtam rajta, hogy jól kitáguljon a belseje és meg tudjam tölteni. A tölteléket elkészítjük: a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Összekeverjük az aprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borssal, hozzáadjuk a reszelt vörös hagymát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát is. Beletesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.02.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A szűzpecsenyét hosszában a közepén jól átfúrjuk egy késsel. Nekem van egy kis, gyerek nyújtófám, amit keresztül dugtam rajta, hogy jól kitáguljon a belseje és meg tudjam tölteni.

A tölteléket elkészítjük: a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Összekeverjük az aprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borssal, hozzáadjuk a reszelt vörös hagymát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a tojásokat, a reszelt sajtot, a májat és mindezt jól összekeverjük.

A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk és borssal megszórjuk. Mindkét végéről a tölteléket beletöltjük.

Egy alufóliát étolajjal lekenünk. A sonka szeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást (kb fél centire), majd betekerjük a töltött pecsenyét és a fóliát ráhajtjuk.

Egy tepsit étolajjal kikenünk, kb 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét is beletesszük. Fóliával a tepsit letakarjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

Sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, majd a húst a pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.

Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is