Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkába tekert, töltött szűzpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 darab zsemle
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 darab csirkemáj
  • 15 dkg sonka (szeletelve)

Elkészítése

A szűzpecsenyét hosszában a közepén jól átfúrjuk egy késsel. Nekem van egy kis, gyerek nyújtófám, amit keresztül dugtam rajta, hogy jól kitáguljon a belseje és meg tudjam tölteni.

A tölteléket elkészítjük: a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Összekeverjük az aprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borssal, hozzáadjuk a reszelt vörös hagymát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a tojásokat, a reszelt sajtot, a májat és mindezt jól összekeverjük.

A szűzpecsenyét kívül-belül enyhén sózzuk és borssal megszórjuk. Mindkét végéről a tölteléket beletöltjük.

Egy alufóliát étolajjal lekenünk. A sonka szeleteket ráhelyezzük úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást (kb fél centire), majd betekerjük a töltött pecsenyét és a fóliát ráhajtjuk.

Egy tepsit étolajjal kikenünk, kb 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét is beletesszük. Fóliával a tepsit letakarjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

Sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, majd a húst a pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük.

Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/sonkaba-tekert-toltott-szuzpecsenye/