Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 10 dkg füstölt sonka
- 2-3 újhagyma
- kevés fokhagymapor
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 zsemle + kevés tej az áztatáshoz
- 1 tojás
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kanál olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, és mindkét oldalát félig átsütöm, majd félreteszem.
Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére. A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymaport. Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét. Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.
A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.