Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás húspástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sertéshús
  • 25 dkg főtt, füstölt hús
  • 2 db tojás
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 2 db ecetes uborka
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése

A sertéshúst a füstölt hússal együtt megdaráljuk, összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott és szintén megdarált zsemlével, az apróra vágott uborkával, sóval meg borssal.

Egy tiszta konyharuhát kizsírozunk, téglalap formában ráterítjük a húsvagdalék felét, a karikákra vágott kemény tojásokkal szépen kirakjuk, a húsvagdalék másik felével beborítjuk, és a kendőbe kötjük. Vizet forralunk, sóval meg ecettel ízesítjük, és a hústekercset a vastagságtól függően 30-40 percig főzzük.

Ezután a kibontott hústekercset egy éjszakán át két deszka között nyomtatjuk, és szeletelés előtt jól lehűtjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sonkas-huspastetom/