A sertéskarajt enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, és félretesszük.
A gépsonkát csíkokra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az 1 evőkanál lisztet, a főzőtejszínt és kb. 10 dkg reszelt sajtot. Az egészet folyamatos keverés mellett kb. 5 perc alatt összefőzzük, amíg kissé besűrűsödik. Sóval, borssal és ízlés szerint kevés delikáttal ízesítjük.
A kisütött karajszeleteket margarinnal kikent jénaiba sorakoztatjuk, majd ráöntjük a sonkás-kukoricás mártást. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Tipp
Készíthetjük a mártást füstölt sonkával is, így intenzívebb ízt kapunk. Köretként jól illik hozzá párolt rizs vagy burgonyapüré, de akár friss salátával is kínálhatjuk.