Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-kukoricás sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 doboz kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése

A sertéskarajt enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, és félretesszük.

A gépsonkát csíkokra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az 1 evőkanál lisztet, a főzőtejszínt és kb. 10 dkg reszelt sajtot. Az egészet folyamatos keverés mellett kb. 5 perc alatt összefőzzük, amíg kissé besűrűsödik. Sóval, borssal és ízlés szerint kevés delikáttal ízesítjük.

A kisütött karajszeleteket margarinnal kikent jénaiba sorakoztatjuk, majd ráöntjük a sonkás-kukoricás mártást. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

Tipp

Készíthetjük a mártást füstölt sonkával is, így intenzívebb ízt kapunk. Köretként jól illik hozzá párolt rizs vagy burgonyapüré, de akár friss salátával is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sonkas-kukoricas-serteskaraj/