Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkával, sajttal töltött bundás karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 szelet főtt tarja
  • 8 ujjnyi darabka füstölt sajt
  • só

A panírhoz:

  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • só
  • bors
  • 1 ek tejszín
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A tojásokat a tejszínnel és a liszttel kikeverjük sűrű palacsintatésztává. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk 15 percig.

Közben a húst előkészítjük: a karajszeleteket fólia között kiveregetjük, sózzuk, minden szeletre tarját és sajtrudat teszünk. Szorosan feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük.

Egy tálba öntsünk lisztet, ebben forgatjuk meg a roládokat, majd mártsuk a tésztamasszába, és forró olajban szép lassan süssük meg. Szedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsorogjon róla, majd a fogpiszkálót távolítsuk el.

Ferdén szeletelve tálaljuk tetszőleges körettel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sonkaval-sajttal-toltott-bundas-karaj/