Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Sörben pácolt, mustáros rántott szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sör és a mustár párosa nemcsak omlóssá, hanem pikánsan ízletessé is varázsolja a húst, a szezámmag pedig extra ropogósságot ad a panírnak. Sültekhez, salátákhoz, burgonyás vagy rizses köretekhez egyaránt tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
szani78
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéscombot előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd natúr sörben pácoljuk egy éjszakán át. Másnap a húsokat leszűrjük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és mustárral mindkét oldalukat alaposan átkenjük.

A panírozást a szokásos módon végezzük: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A tojásba kevés olajat, a morzsába pedig szezámmagot keverünk, hogy még ropogósabb és ízesebb legyen a bunda.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olajjal, és eloszlatjuk rajta. A panírozott húsokat egymás mellé fektetjük, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on elkezdjük sütni. Amikor a panír már kezd stabilizálódni és a hús átsülni, mellé tesszük a sózott, feldarabolt paprikákat is. A húsokat egyszer óvatosan átfordítjuk, és kb. 1–1,5 óra alatt készre sütjük.

Frissen tálaljuk, köretként burgonya, rizs vagy friss saláták illenek mellé.

Tipp

Ha különösen ropogós panírt szeretnénk, a zsemlemorzsát pirított szezámmaggal keverhetjük, vagy kipróbálhatjuk pankómorzsával is. A paprikát süthetjük többféle színben, így még látványosabb és ízletesebb lesz a köret.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is