Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörben pácolt, mustáros rántott szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg sertéscomb
  • 2 dl sör
  • 1 dl mustár
  • só
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2-3 evőkanál olaj
  • kápia paprika

Elkészítése

A sertéscombot előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd natúr sörben pácoljuk egy éjszakán át. Másnap a húsokat leszűrjük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és mustárral mindkét oldalukat alaposan átkenjük.

A panírozást a szokásos módon végezzük: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A tojásba kevés olajat, a morzsába pedig szezámmagot keverünk, hogy még ropogósabb és ízesebb legyen a bunda.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olajjal, és eloszlatjuk rajta. A panírozott húsokat egymás mellé fektetjük, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on elkezdjük sütni. Amikor a panír már kezd stabilizálódni és a hús átsülni, mellé tesszük a sózott, feldarabolt paprikákat is. A húsokat egyszer óvatosan átfordítjuk, és kb. 1–1,5 óra alatt készre sütjük.

Frissen tálaljuk, köretként burgonya, rizs vagy friss saláták illenek mellé.

Tipp

Ha különösen ropogós panírt szeretnénk, a zsemlemorzsát pirított szezámmaggal keverhetjük, vagy kipróbálhatjuk pankómorzsával is. A paprikát süthetjük többféle színben, így még látványosabb és ízletesebb lesz a köret.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sorben-pacolt-mustaros-rantott-szelet/