A sertéscombot előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd natúr sörben pácoljuk egy éjszakán át. Másnap a húsokat leszűrjük, lecsepegtetjük, megsózzuk, és mustárral mindkét oldalukat alaposan átkenjük.
A panírozást a szokásos módon végezzük: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A tojásba kevés olajat, a morzsába pedig szezámmagot keverünk, hogy még ropogósabb és ízesebb legyen a bunda.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk kevés olajjal, és eloszlatjuk rajta. A panírozott húsokat egymás mellé fektetjük, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on elkezdjük sütni. Amikor a panír már kezd stabilizálódni és a hús átsülni, mellé tesszük a sózott, feldarabolt paprikákat is. A húsokat egyszer óvatosan átfordítjuk, és kb. 1–1,5 óra alatt készre sütjük.
Frissen tálaljuk, köretként burgonya, rizs vagy friss saláták illenek mellé.
Tipp
Ha különösen ropogós panírt szeretnénk, a zsemlemorzsát pirított szezámmaggal keverhetjük, vagy kipróbálhatjuk pankómorzsával is. A paprikát süthetjük többféle színben, így még látványosabb és ízletesebb lesz a köret.