Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Zöldséges ételek

Sörben sült császár szeletek párolt káposztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg húsos hasaalja szalonna 1 kanál durva tengeri só 1 kiskanál durva bors 2 dl sör 1 kanál mustár A párolt káposztához: 1 fej káposzta 1 fej hagyma 1 kanál cukor 1 mokkás kanál köménymag só, őrölt bors 1 kanál almaecet 1 kanál olíva olaj Elkészítése: A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sóval, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg húsos hasaalja szalonna
  • 1 kanál durva tengeri só
  • 1 kiskanál durva bors
  • 2 dl sör
  • 1 kanál mustár

A párolt káposztához:

  • 1 fej káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál cukor
  • 1 mokkás kanál köménymag
  • só, őrölt bors
  • 1 kanál almaecet
  • 1 kanál olíva olaj


Elkészítése:

A császárszalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sóval, durva szemű borssal, sörrel, mustárral együtt egy tálban éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap akkora sütőtálban, amibe belefér, végig fólia alatt megsütjük.

A szalonnából kisült zsír elkeveredve a fűszerekkel, kitűnő alapanyag reggelire zsíros kenyérre.

Míg a hús sül, elkészítjük a párolt káposztát.

A káposzta elkészítése:

A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Közben félkarikákra vágjuk a hagymát, kevés olívaolajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd hozzáadjuk a hagymát.

Jól összekeverjük, hogy a kömény ne pörkölődjön meg. Amikor a hagyma üveges, a káposztát is a fazékba tesszük.

Megborsozzuk, almaecetet öntünk hozzá, majd időnként megkeverve fedő alatt pároljuk.

Húsz perc után hozzákeverjük a cukrot is, majd tovább pároljuk fedő alatt. Pár perc múlva megkóstoljuk, majd után fűszerezzük és fedő nélkül folytatjuk a párolást. Megvárjuk, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta engedett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is