Elkészítése
A nyers csülköt kicsontozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy kevés olajon kicsit lesütjük/pirítjuk, de csak annyira, hogy színt kapjon.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A csülökszeleteket átszedjük egy cserépedénybe, amelyet előtte kb. egy órával beáztattunk.
Az öntethez hozzáöntjük a csülökből visszamaradt lisztes mártást, ezzel is elkeverjük, majd az egészet a húsra öntjük. Lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kb. 2 órán át nincs vele teendő, de érdemes villával ellenőrizni a puhaságát, mert lehet, hogy a hús idősebb. Amikor már puha, levesszük róla a fedőt, és szép pirosra sütjük.
A szaftot nem öntjük ki, mert azzal még meglocsolhatjuk a köretet. Én hasábburgonyát adtam mellé.
