Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Sörben sült csülök hagymás tepsis krumplival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb hátsó csülök 1 fej fokhagyma só őrölt bors 3 dl sör Körethez: 2 kg burgonya 3 vöröshagyma 2 ek szalonnazsír só Elkészítése: A csülköt kicsontozzuk, durva szemű tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, frissen őrölt borssal meghintjük, és hosszában félbevágott fokhagymagerezdekkel tűzdeljük meg. Zárt edényben éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap egy tepsiben vagy sütőtálban, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2024.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hátsó csülök
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 dl sör

Körethez:

  • 2 kg burgonya
  • 3 vöröshagyma
  • 2 ek szalonnazsír


Elkészítése:

A csülköt kicsontozzuk, durva szemű tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, frissen őrölt borssal meghintjük, és hosszában félbevágott fokhagymagerezdekkel tűzdeljük meg. Zárt edényben éjszakára a hűtőbe helyezzük.

Másnap egy tepsiben vagy sütőtálban, a bőrével felfelé fordítva sütjük, alufóliával letakarva, miután előzetesen 3 dl sört öntöttünk alá. Időnként a fóliát leemelve meglocsoljuk a csülköt a keletkező fűszeres lével.

Ezalatt megtisztítjuk a krumplit, karikákra vágjuk, és egy tepsibe helyezzük. A krumpliszeletekre hagymakarikákat helyezünk, majd az egészet sóval, borssal ízesítjük és enyhén meglocsoljuk zsírral. (Én a kisütött szalonna zsírjával is meglocsolva kellemes füstös ízt adtam a köretnek.) Alufólia alatt, a csülökkel együtt sütjük a sütőben, végig a fólia alatt tartva. (Ha valakinek van lehetősége kemencében sütni, az még jobb!)

Mivel a krumplit később helyeztük a sütőbe, így végül egyszerre készültek el.

A sütési idő végén a csülökről rövid időre eltávolítjuk a fóliát, hogy a bőre is megpiruljon. Tíz perc hűlés után a csülköt felszeleteljük, és a szaftos, hagymás krumplival tálaljuk.

[box style=”info”]A ballagási menü részeként került asztalra, a hagymás, tepsis krumplival, és a korábban megsütött sült szalonnával tálalva.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is