Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörös karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 g sertés karaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 200 ml világos sör
  • 300 g sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál chili
  • bors
  • só

Elkészítése

A húst felszeletelem és enyhén kiklpfolom, majd sózom és borsozom mindkét oldalát.

Egy tálban összekeverem a sört, paradicsomot, mustárt, olajat, cukrot, chilit és fokhagymaport. Belereakom a hússzeleteket, majd ebben a pácban hagyom pihenni minimum 2 órát (vagy akár egy éjszakát is).

Egy hőáló edény vagy tepsi alját kirakom a felkarikázott hagymával, erre helyezem a húsokat a megmaradt páclével együtt. Letakarom majd 180-190 fokon puhulásig sütöm kb 40-50 percig. 35 perc után a húsokat megfordítom, a páclét picit megkeverem. Víz nem kell alá mivel a pác és a hús elég levet enged. Ha szeretnénk sütés közben még szitálhatunk rá egy pici lisztet hogy a leves egy kicsit besűrüsödjön.

Olajon pirított és sós vízben főtt tarhonyával kínálom.

https://receptneked.wps.hu/sertes/soros-karaj/