Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sörös-mézes bőrős császárhús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,3 kg bőrös császárhús
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • zsír ízlés szerint
  • sör ízlés szerint
  • méz ízlés szerint

Elkészítése

A húst megmossuk, megszárítjuk és éles késsel a bőrét beirdaljuk. A fűszerekkel jól megkenjük és tepsibe helyezzük. Érdemes a burgonyát a hús alá tenni, így egyszerre lesz kész a köretünk is.

A húst zsírral megkenjük, némi vizet öntünk alá és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 2 órán keresztül, lefedve sütjük. A húst itt-ott fogpiszkálóval tűzdeltem meg, hogy a lefedésre szánt fólia ne égjen rá a bőrre.

https://receptneked.wps.hu/sertes/soros-mezes-boros-csaszarhus/