Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spanyol madár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 főtt tojás
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet szalámi
  • 3 db savanyú uborka
  • 6 szelet szalonna
  • zsír vagy olaj
  • mustár
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfolom, majd sózom és borsozom.

Minden szeletet megkenek mustárral, majd ráhelyezem a feltétet: sonka, szalámi, főtt tojás, uborka, szeletelt hagyma és egy kis szalonna. Azután a húsokat felgöngyölöm és egy cérnával összekötöm vagy fogvájóval/hústűvel rögzítem, hogy sütésnél ne essenek szét.

A maradék hagymát illetve egy kevés szalonnát olajon üvegesre pirítok, majd megszórom pirospaprikával és jól összekeverem. Ezen a hagymás alapon megsütöm a húsokat. Végül felöntöm vízzel és készre főzom.

Ha szügséges egy kis liszttel sűríthetjük a szaftot (én több hagymát vágok alá, ami besűríti).

Rizzsel tálalom.

https://receptneked.wps.hu/sertes/spanyol-madar/