Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spanyol tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Az olajban, nagy lángon, megforgatjuk a kockákra vágott húst, fél liter vízzel felöntjük, és a húsleveskockával ízesítjük.

Másfél órai lassú főzés után a cikkekre vágott hagymát beletesszük, ezzel 15 percig főzzük, majd a szeletekre vágott paprikát meg a cikkekre vágott gombát belevetjük, és még 10 percig forraljuk.

Ha túl sok lenne a leve, nagy lángon, fedő nélkül pároljuk. Végül a lisztet egy kevés vízben simára keverjük, ezzel sűrítjük be a spanyol tokányt, és sós vízben főtt burgonyával körítjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/spanyol-tokany/