Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Steak fehérboros-gombás mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet sertéstarja
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • só
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 125 ml fehérbor
  • 125 ml zöldségalaplé
  • 150 ml főzőtejszín
  • cukor
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A húst sütés előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből. Amíg pihen, addig készítsük el a többi hozzávalót. A gombákat megtisztítjuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk.

A húst sóval, borssal fűszerezzük majd 2 ek olívaolajon mindkét oldalán 3-4 percig sütjük. Kiemeljük a serpenyőről és félretesszük.

A serpenyőben a maradék olajon felhevítjük a vajat. Hozzáöntjük a hagymát és a gombákat, 3-4 percig pároljuk és sóval, borssal ízesítjük.

Fehérbort öntünk hozzá és magas hőfokon addig pároljuk, amíg a bor elpárolog. Ezután hozzáadjuk az alaplevet és a tejszínt, 3-4 percig forraljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal egy csipet cukorral és a szerecsendióval.

Hozzáadjuk a korábban félretett húsokat és további 2 percig együtt pároljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és rösztivel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/steak-feherboros-gombas-martassal/