Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Stefánia sajttal és baconnel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a stefánia sajttal és baconnel olyan gazdag húsétel, amely minden falatjában kombinálja a fűszeres darált húst, a szaftos sajtot és a ropogós bacont. Ez a könnyen elkészíthető recept tökéletes választás családi ebédhez vagy vacsorához. Az étel szaftos, ízes és mindenki számára kedvelt fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Alap elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos színűre, majd hűtsük ki.

A zsemléket öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívták magát, akkor alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemléket, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk jól össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Összeállítás:

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a masszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a tekerést.

Sütés:

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten (180 fokon) pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni.

Tipp:

A sajtot változtathatjuk például cheddarra vagy trappistára attól függően, hogy épp milyen ízvilágot szeretnénk. A hústekercs mellé készíthetünk friss salátát vagy párolt zöldséget, hogy könnyedebb köretet biztosítsunk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is