Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia sajttal és baconnel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg bacon (szeletelve)
  • 25 dkg sajt
  • 2 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • csipet szerecsendió
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Alap elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos színűre, majd hűtsük ki.

A zsemléket öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívták magát, akkor alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemléket, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk jól össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Összeállítás:

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a masszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a tekerést.

Sütés:

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten (180 fokon) pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni.

Tipp:

A sajtot változtathatjuk például cheddarra vagy trappistára attól függően, hogy épp milyen ízvilágot szeretnénk. A hústekercs mellé készíthetünk friss salátát vagy párolt zöldséget, hogy könnyedebb köretet biztosítsunk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/stefania-sajttal-es-baconnel/