Alap elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos színűre, majd hűtsük ki.
A zsemléket öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívták magát, akkor alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemléket, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk jól össze.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.
Összeállítás:
Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).
Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a masszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a tekerést.
Sütés:
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten (180 fokon) pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni.
Tipp:
A sajtot változtathatjuk például cheddarra vagy trappistára attól függően, hogy épp milyen ízvilágot szeretnénk. A hústekercs mellé készíthetünk friss salátát vagy párolt zöldséget, hogy könnyedebb köretet biztosítsunk.