Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, az apróra vágott petrezselyemmel, a fokhagymával és az egész tojásokkal alaposan összegyúrjuk, hogy egységes masszát kapjunk. Egy deszkát meghintünk zsemlemorzsával, majd a bekevert húsmasszát egyenletesen kiterítjük rajta. A közepére helyezzük a meghámozott főtt tojásokat egymás után sorban. A húst […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, az apróra vágott petrezselyemmel, a fokhagymával és az egész tojásokkal alaposan összegyúrjuk, hogy egységes masszát kapjunk.

Egy deszkát meghintünk zsemlemorzsával, majd a bekevert húsmasszát egyenletesen kiterítjük rajta. A közepére helyezzük a meghámozott főtt tojásokat egymás után sorban. A húst óvatosan a tojások köré tekerjük, szorosan formázva, hogy a tojások a tekercs közepén maradjanak.

A kész tekercset beleforgatjuk a zsemlemorzsába, hogy kívülről is egyenletesen bevonja. Olajjal vékonyan lekenjük, majd egy tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben, 150-160 fokon körülbelül 60-70 perc alatt készre sütjük, amíg a hús teljesen átsül.

Miután a tekercs megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és ízlés szerint friss salátával vagy körettel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is