Elkészítése
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, az apróra vágott petrezselyemmel, a fokhagymával és az egész tojásokkal alaposan összegyúrjuk, hogy egységes masszát kapjunk.
Egy deszkát meghintünk zsemlemorzsával, majd a bekevert húsmasszát egyenletesen kiterítjük rajta. A közepére helyezzük a meghámozott főtt tojásokat egymás után sorban. A húst óvatosan a tojások köré tekerjük, szorosan formázva, hogy a tojások a tekercs közepén maradjanak.
A kész tekercset beleforgatjuk a zsemlemorzsába, hogy kívülről is egyenletesen bevonja. Olajjal vékonyan lekenjük, majd egy tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben, 150-160 fokon körülbelül 60-70 perc alatt készre sütjük, amíg a hús teljesen átsül.
Miután a tekercs megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és ízlés szerint friss salátával vagy körettel kínáljuk.


