Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 2 kiskanál őrölt paprika
  • 2 szelet áztatott kenyér
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld (apóra vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva )
  • 2 db tojás
  • 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 darab főtt tojás
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, az apróra vágott petrezselyemmel, a fokhagymával és az egész tojásokkal alaposan összegyúrjuk, hogy egységes masszát kapjunk.

Egy deszkát meghintünk zsemlemorzsával, majd a bekevert húsmasszát egyenletesen kiterítjük rajta. A közepére helyezzük a meghámozott főtt tojásokat egymás után sorban. A húst óvatosan a tojások köré tekerjük, szorosan formázva, hogy a tojások a tekercs közepén maradjanak.

A kész tekercset beleforgatjuk a zsemlemorzsába, hogy kívülről is egyenletesen bevonja. Olajjal vékonyan lekenjük, majd egy tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben, 150-160 fokon körülbelül 60-70 perc alatt készre sütjük, amíg a hús teljesen átsül.

Miután a tekercs megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük, és ízlés szerint friss salátával vagy körettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/stefania-vagdalt-2/