Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéshús (vagy 50 % sertés és 50 % marha)
  • 1 darab zsemle
  • 6 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, majd meghámozzuk.

A darált húst a megáztatott, majd kifacsart zsemlével, 1 nyers tojással, az apróra vágott hagymákkal és a fűszerekkel jól összedolgozzuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk. A masszából két rudat formázunk a tepsire. Tenyérnyi szélességben teszünk a masszából, ráfektetjük a főtt tojásokat és a maradék húsmasszával befedjük.

A tetejét 1 tojásfehérjével lekenjük, majd 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben a saját zsírjával megöntözzük.

Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/stefania-vagdalt-6/