Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg darált sertéshús
  • 5 db zsikkadt zsemle
  • 3 nyers tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsiradék egy kanálnyi zsír
  • 10 főtt tojás
  • fekete bors
  • őrölt paprika
  • őrölt kömény
  • só
  • bors
  • 1 tojás a kenéshez
  • kevés zsiradék és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk.

Apróra vágjuk a vöröshagymát és a zsíron megpirítjuk, majd a zúzott fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük.

Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a sót, az őrölt borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tálcát megszórunk zsemlemorzsával, ráterítjük/nyújtjuk a húsmasszát és a közepébe rakjuk a főtt tojásokat.

A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk és lekenjük az egész tojással.

Időnként zsírjával meglocsoljuk.

190 fokon alufóliával letakarva alsó felső sütésen 55-60 percig sütjük, majd fólia nélkül már csak pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/stefania-vagdalt-8/