Hozzávalók:
- 1000 g lapocka csíkokra vágva
- 6 csiperke gomba szeletelve
- 4 csemege uborka apróra vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 2 ek mustár
- 200 ml tejszín
- 1 leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A húst vékonyan felvágjuk csíkokra, megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal. Kissé belisztezzük és egy kevés forró olajban hirtelen elősütjük. Kevés vizet öntünk alá, hozzámorzsoljuk a leveskockát és lassú tűzön megfőzzük.
Elkészítjük közben a mártást: a felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott csemegeuborkát, paradicsomot. Egyet forralunk rajta, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Felforraljuk és ráöntjük a kész húsra.
Felforraljuk és szükség szerint még ízesíthetjük sóval, őrölt fekete borssal. Főtt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.