Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült bőrös sertés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg szeletelt, csontos tarja és karaj vegyesen
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 dl víz
  • sertés fűszerkeverék
  • 2 kg burgonya
  • olaj a sütéshez
  • savanyúság
  • zöldhagyma a díszítéshez

Elkészítése

A csontos húsokat zsírozott tepsibe tesszük, megfűszerezzük a sertés fűszerkeverékkel, majd ráöntjük a vizet és lefóliázzuk a tepsit.

Így pároljuk kb 30 percig 200 fokos sütőben. Ezután levesszük a fóliát, a húsokat szép pirosra, bőrét pedig ropogósra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró olajban ropogósra sütjük.

Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé, a tányért zöldhagyma szeletekkel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sult-boros-sertes/