Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült császárhús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg bőrös császárhús
  • 5 evőkanál sertészsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A sütés előtti nap beírdaljuk a császáhús bőrös oldalát.

3 ek zsírt összekeverünk a zúzott fokhagymával, 2 tk sóval, 2 tk borssal. Ezzel a masszával bekenjük a hús mindkét oldalát, majd hűtőben hagyjuk állni egy napot.

Egy tepsibe tesszük a húst, mellé 2 ek zsírt és egy dl vizet öntünk. Letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben sütjük 2 órát.

2 óra elteltével levesszük az alufóliát, időnként meglocsolgatjuk a zsírjával és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sult-csaszarhus-2/