Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Sült hús burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sült lapocka fokhagymával egyszerűen elkészíthető, mégis laktató fogás. A szaftos hús jól illik a burgonyapüréhez és a párolt káposztához, így akár hét közben, rohanós napokon is elkészítheted. A recept kevés hozzávalóból készül, de a fokhagyma íze kiemeli a hús természetes zamatát.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A lapockát kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük mindkét oldalát.

Egy tepsit zsírral kikenünk, belehelyezzük a befűszerezett hússzeleteket, aláöntjük a vizet, majd a zúzott fokhagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta.

A tepsit alufóliával lefedjük és 220 °C-ra előmelegített sütőben 1 óra 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és a húst pirosra sütjük.

Tálaláskor burgonyapürével és párolt káposztával kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk gazdagítani az ízeket, a hús mellé tehetünk néhány szelet hagymát vagy pár karika paprikát. A fokhagyma mellett rozmaring vagy majoránna is jól illik ehhez a sült húshoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is