Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hús burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg lapocka
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 dl víz
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A lapockát kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük mindkét oldalát.

Egy tepsit zsírral kikenünk, belehelyezzük a befűszerezett hússzeleteket, aláöntjük a vizet, majd a zúzott fokhagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta.

A tepsit alufóliával lefedjük és 220 °C-ra előmelegített sütőben 1 óra 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és a húst pirosra sütjük.

Tálaláskor burgonyapürével és párolt káposztával kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk gazdagítani az ízeket, a hús mellé tehetünk néhány szelet hagymát vagy pár karika paprikát. A fokhagyma mellett rozmaring vagy majoránna is jól illik ehhez a sült húshoz.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sult-hus-burgonyaval/