A hús elkészítése
Először a húst alaposan besózzuk, majd egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Mézben párolt szilva elkészítése
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzáadjuk a szilvákat. Állandóan forgatva pár másodpercig pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a mézet, és jól átforgatjuk. Végül meglocsoljuk szójaszósszal, és levesszük a tűzről.
Tálalás
A megsült húst a szilvás szósszal öntjük le, és burgonyapürével tálaljuk. Ez a recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, és rendkívül ízletes.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂