Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hús narancsos tarhonya rizottóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz:

  • 4 szelet hús (tarja, karaj...stb, ki mit szeret)
  • só
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál zsír

Narancsos tarhonyaához:

  • 20 dkg tarhonya
  • 1 narancs héja és leve
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • só
  • őrölt színes bors

Elkészítése

Hús:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával és kakukkfűvel fűszerezzük mindkét oldalukat. Hagyjuk állni néhány órát, de legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben pihennek.

Forrósítsuk fel a zsírt és süssük a hússzeletek mindkét oldalát pirosra. Ezután hozzá a felszeletelt fokhagymát, öntsük fel a fehérborral, majd fedjük le és pároljuk puhára a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot vízzel. Amikor megpuhult, vegyük le a fedőt és süssük zsírjára.

Narancsos tarhonya:

A tarhonyát enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük és csepegtessük le. Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olajat, majd forgassuk át benne a tarhonyát.

Reszeljük bele a narancs héját, öntsük hozzá a levét, majd adjuk hozzá a tejszínt és a mascarponét. Sózzuk, borsozzuk és kevergetve főzzük még pár percig. Ha krémesebb állagot szeretnénk, öntsünk hozzá még egy kevés tejszínt.

Tálalás:

A narancsos tarhonyát kanalazzuk a tányérra, tegyük mellé a hússzeleteket és locsoljuk meg egy kevés szafttal. Melegen tálaljuk.

Tipp:

A narancs helyett használhatunk citromot vagy lime-ot is, így frissebb, savanykásabb ízt kapunk. A hús fűszerezéséhez rozmaring is jól illik, ami különösen harmonizál a citrusos tarhonyával.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sult-hus-narancsos-tarhonya-rizottoval/