Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Párolt húsok

Sertés receptek

Sült hús párolt lilakáposztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először elkészítjük a húst. Megmossuk és megszárítjuk. Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk egy kis olajjal és beletesszük a felkarikázott hagymát. A hús tetejét bevagdossuk picit és megtűzdeljük a megtisztított fokhagymával. Ezután a húst jól megsózzuk és fűszerezzük. A mézet összekeverjük a pirospaprikával, borssal, köménnyel és ezzel jól bekenjük a húst, majd rátesszük a hagymaágyra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
hajni21
Beküldte: 2021.09.21.

Hozzávalók

Köret

Elkészítése

Először elkészítjük a húst. Megmossuk és megszárítjuk.

Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk egy kis olajjal és beletesszük a felkarikázott hagymát.

A hús tetejét bevagdossuk picit és megtűzdeljük a megtisztított fokhagymával. Ezután a húst jól megsózzuk és fűszerezzük.

A mézet összekeverjük a pirospaprikával, borssal, köménnyel és ezzel jól bekenjük a húst, majd rátesszük a hagymaágyra (ha van elég időnk, akkor pácolhatjuk is pár órát vagy akár egy éjszakát is).

Felöntjük körülbelül 0,5 l vízzel és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. 1,5-2 óráig sütjük (az adott darabtól és sütőtől függően). Ez idő alatt szükség szerint vízzel vagy a kisülő páclével locsoljuk.

A körethez a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A káposztát megmossuk, eltávolítjuk a száraz leveleket és csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb edényben felhevítünk kevés olajat és ezen megpirítjuk a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, megszórjuk egy evőkanál sóval és összekeverjük. Lefedjük és kis lángon pároljuk, időnként ellenőrizve és kevergetve. Nem szükséges azonnal vizet önteni rá, mivel a káposzta a sónak köszönhetően a saját levét engedi ki.

Néhány perc múlva levesszük a fedőt, összekeverjük és hozzaadunk 1 babérlevelet, felöntjük 1 dl borral és hagyjuk tovább párolódni. Amikor a bor elpárolog, hozzáadjuk a maradékot is és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk és majdnem teljesen puhára pároljuk.

Végül hozzáadjuk az ecetet, a mézet és szükség esetén még egy kevés fahéjat vagy sót, köményt ízles szerint és a lereszelt almát, összekeverjük és pár percig még együtt pároljuk.

Kíváló étel knédlivel vagy akár burgonyával is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
hajni21
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is