Először elkészítjük a salátát, amit fogyasztás előtt 2-3 órával már be lehet tenni a hűtőbe, de akár egész éjszakára is bent maradhat, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. A zöldségeket összekeverjük egy tálban, majd az öntet hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és hozzáforgatjuk a salátához.
A húst megmossuk, majd sózzuk és megszórjuk kétféle borssal. Hagyjuk pihenni fél óráig, hogy az ízek jól átjárják. Felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst kétszer-háromszor megforgatva pirosra sütjük. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, egy kevés vörösbort önthetünk az olaj helyett a sütés végén.
Tálaláskor a behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk, mellé tesszük a megsült húst, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.