Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült karaj céklasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • só
  • bors
  • citrombors
  • olaj (a sütéshez)

Céklasalátához

  • 20 dkg cékla (reszelve)
  • 30 dkg fejes káposzta (gyalulva)
  • 1 nagy fej lilahagyma

Öntet

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál  só
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 1 dl almaecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény

Elkészítése

Először elkészítjük a salátát, amit fogyasztás előtt 2-3 órával már be lehet tenni a hűtőbe, de akár egész éjszakára is bent maradhat, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. A zöldségeket összekeverjük egy tálban, majd az öntet hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és hozzáforgatjuk a salátához.

A húst megmossuk, majd sózzuk és megszórjuk kétféle borssal. Hagyjuk pihenni fél óráig, hogy az ízek jól átjárják. Felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst kétszer-háromszor megforgatva pirosra sütjük. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, egy kevés vörösbort önthetünk az olaj helyett a sütés végén.

Tálaláskor a behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk, mellé tesszük a megsült húst, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sult-karaj-ceklasalataval/