Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült oldalas palócosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 doboz zöldbabkonzerv
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál liszt
  • só

Elkészítése

Az oldalast megsózzuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk, majd a sütőben ropogós pirosra sütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, a fokhagymát meg a paradicsompürét beletesszük, és jól összeforraljuk.

Végül néhány kanál zöldbablevet öntünk bele, öt percig főzzük, majd a leszűrt zöldbabot beletesszük.

A felszeletelt, ropogós oldalas tetejére halmozzuk a tálon a sűrű, ízes zöldbabot. (Ha friss babot vettünk hozzá, azt megtisztítva, feldarabolva sós vízben puhára főzzük.)

https://receptneked.wps.hu/sertes/sult-oldalas-palocosan/