Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Sült oldalas rozmaringos steak burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húsokat előző este a legjobb bepácolni. A mustárt, a fokhagymát, a fűszereket és az olajat egy kisebb tálkába téve összekeverjük és bekenjük vele az oldalasok mindkét oldalát. Egy lezárható dobozba tesszük, rákarikázzuk a vöröshagymát, rátesszük a babérokat és a bors szemeket, közé tesszük a rozmaringot, lezárjuk és pár órára vagy akár éjszakára betesszük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2021.01.14.

Páchoz

Valamint

Steak burgonyához

Elkészítése

A húsokat előző este a legjobb bepácolni.

A mustárt, a fokhagymát, a fűszereket és az olajat egy kisebb tálkába téve összekeverjük és bekenjük vele az oldalasok mindkét oldalát. Egy lezárható dobozba tesszük, rákarikázzuk a vöröshagymát, rátesszük a babérokat és a bors szemeket, közé tesszük a rozmaringot, lezárjuk és pár órára vagy akár éjszakára betesszük a hűtőbe.

Egy kisebb tepsit vízzel kiöblítünk, beletesszük a rozmaringot, a hagyma szeleteket, a babérokat és a rozmaringot, rátesszük a húsokat és a kettévágott fokhagyma fejeket, lezárjuk alufóliával és 210 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órán át pároljuk.

Ezalatt a burgonyákat megmossuk, enyhén sós vízben 10-12 perc alatt előfőzzük, hideg vízbe téve kissé lehűtjük és lehéjazzuk.

Egy tepsi aljára locsolunk 4 ek olajat és a burgonyákat lapjával 3 darabra vágjuk, majd a tepsiben az olajon megforgatva végig sorakoztatjuk. A tetejükre szórunk egy csipet cayenne borsot, durva sót és frissen aprított rozmaringot, majd betesszük a sütőbe és 40-45 perc alatt pirosra sütjük.

Forgatni nem kell, alul is szép világosra megsülnek! Jómagam együtt szoktam sütni 2 tepsit is, a húst alul, a burgonyát pedig középen!

Miután kellően megpárolódtak a húsok, levesszük róla a fóliát és további 18-20 perc alatt pirosra sütjük!

Belül szinte omlós, kívül szép piros fűszeres, aromás a sülthús és igen illik hozzá a steak burgonya!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is