Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sült tarja mézesen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sült tarja mézesen igazi ünnepi és hétköznapi fogás is lehet, amely egyszerre omlós és különlegesen ízletes. A fűszerek és a hagyma finom alapot adnak a húsnak, a mézes pirítás pedig enyhén karamellizált, ragyogó kérget kölcsönöz neki. Hidegen is szeletelhető, így akár hidegtálon is remekül mutat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéstarját keresztirányban bevagdossuk, majd alaposan bedörzsöljük ételízesítővel és őrölt borssal. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát a húsra szórjuk, hogy sülés közben átjárják az ízek.

Egy tepsibe kevés vizet öntünk, beletesszük a húst, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és amikor a hús már majdnem kész, 3–4 evőkanál mézet csurgatunk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további 4–5 percig pirítjuk, amíg a méz karamellizálódik és szép fényes mázt kap a tarja.

Melegen főtt körettel, hidegen friss kenyérrel is fogyasztható.

Tipp

A méz mellé kevés mustárt is keverhetünk, így pikánsabb lesz a máz. Ha gazdagabb ízekre vágyunk, a sütés végén egy kevés rozmaringot vagy kakukkfüvet is szórhatunk a hús tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is