Elkészítése
A sertés velőt hideg vízben 10-15 percig áztatjuk, ezután szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsepegni.
A velőkről ezután a maradék vizet papírtörlővel leitatjuk. Erre azért van szükség, hogy sütés közben az olaj ne fröcsögjön.
Teflon serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a velőt. Közepesen lángon sütjük. Sütés közben megfordítjuk a darabokat, hogy mindkét oldala jól átsüljön.
Kb 20 perc alatt készre sütjük a velőt. Állagát úgy ellenőrizhetjük, hogy tányérra tesszük, félbe vágjuk és megnézzük, hogy a belseje is sült legyen.
A sült velőket tányérra tesszük és enyhén megsózzuk azokat.
Ameddig a velő sül, elkészítjük a sült burgonyát. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és tetszőleges darabokra vágjuk, majd forró olajban kisütjük.







