Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sültcsülök zöldségágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csomag magyaros sült fűszerkeverék
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál koriander
  • 1 kávéskanál egészbors

Zöldségágyhoz

  • 2 szál friss rozmaring
  • 3 darab babérlevél
  • 6 darab burgonya
  • 1 fej zeller
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 darab cukkini
  • 3 evőkanál olaj
  • 0,5 csomag grillzöldség fűszerkeverék
  • 1 evőkanál zsiradék

Elkészítése

A csülköt a hentessel 2 ujjnyi szép, egyforma vastagságú karikákra (csontfűrésszel) vágassuk fel, majd már idehaza folyó vízzel mossuk meg a zsíros és a csontszilánkos hús felületét, végül papírtörlőn szárítsuk meg.

A gyorspáchoz a mustárt keverjük össze az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd kenjük be a csülökszeletek mindkét oldalát, a peremén a bőrét is és lefedve 1 órácskára tegyük a hűtőszekrénybe pácolódni.

Ezalatt a zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és hullámos vagy sima éles késsel karikázzuk/hasáboljuk fel (kinek melyik szimpatikus) a fokhagyma gerezdek egészben kerülnek közéjük, locsoljunk rájuk 3 ek étolajat, szórjuk meg a grill fűszerrel és jól forgassuk át, keverjük össze.

Egy nagyobb méretű (40*30 cm) tepsit kenjünk ki 1 ek zsiradékkal, alulra tegyünk rozmaringot és babérleveleket, oszlassuk el rajtuk a fűszeres zöldségeket és helyezzük a tetejére a húsokat.

Alufóliával fedjük le és 190 fokon legalább 100-110 percre tegyük az előmelegített sütőbe. Ez a jó másfél-két óra elégnek kell lennie, hogy a húsba könnyedén beleszúródjon a villa.

Távolítsuk el az alufóliát és további 20 percig süssük a húsokat készre, szép pirosra.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/sultcsulok-zoldsegagyon/