Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőkolbász házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 kg apróhús
  • 6 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál darált fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt feketebors
  • 3 evőkanál só
  • 2,5 méter sertés vékonybél

Elkészítése

A húst apró lyukú tárcsával ledaráljuk, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és alaposan összedolgozzuk.

A sózott sertés vékonybelet legalább kétszer hideg vízzel áthúzzuk/átmossuk.

A húsdaráló szetthez tartozó kolbásztöltő egység segítségével betöltjük a kolbászokat és fogvájóval itt-ott megszurkáljuk, hogy ha levegős, akkor az távozzon belőle.

Végeit megcsomózzuk és kisseb, sütnivaló méretűre pározzuk.

Jómagam a nagy részét a fagyasztóba tettem, pár darabot pedig karikára vágott krumpliágyon megsütöttem és párolt lilakáposztával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/sutokolbasz-hazilag/