Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Svábpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb ( vagy ami éppen olcsó)
  • liszt
  • olaj
  • 5 dl húsleves (kockából is lehet)
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg sűrített paradicsom (kb  2 dl)

Elkészítése

A fokhagymát áttörjük, vagy kis kockákra vágjuk, majd beletesszük a leves lébe. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megkapatjuk, majd kivesszük. Ha kész van az összes, visszatesszük a lábasba, ráöntjük a leves lét és a paradicsom pürét. Ebben a lében addig pároljuk még puha nem lesz. Ha a lé nem sűrűsödne be, akkor besűrítjük. Hasáb burgonyával tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/svabpecsenye/