Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Svéd húsgolyók mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húsgolyók

  • 45 dkg darált sertéshús
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 fej hagyma reszelve vagy finomra aprítva
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • bors
  • só

Sütéshez

  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl olaj

Mártás

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál ribizlidzsem
  • 2,5 dl marhahúsleves alaplé

Elkészítése

A húsgolyók hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lefedve betesszük a hűtőbe 1 órára.

Az idő letelte után diónyi golyókat formázunk a húsos masszából.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a húsgolyókat aranyszínűre sütjük a felforrósított zsiradékon.

Ha a golyók elkészültek, akkor kiszedjük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzádjuk a lisztet, elkeverjük, majd az alaplével felöntjük és csomómentesre keverjük. Amikor már besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a tejszínt és a lekvárt is és még kb 2-3 percig tovább főzzük.

A kész húsgolyókat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sved-husgolyok-martassal/