Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg köröm
- 1 óriási vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 2 ek házi darált paprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 púpos tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A körmöket alaposan megtisztítjuk, és jól kiáztatjuk.
A vöröshagymát nem túl apró kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleforgatjuk a körmöket. Megszórjuk a sóval, borssal, hozzáadjuk a darált paprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, és belezúzzuk a fokhagymát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és lefedve addig főzzük, míg a körmök megpuhulnak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ha már puha a köröm, de még sok rajta a víz, akkor fedő nélkül főzzük el róla a felesleges vizet.
Melegen, sós főtt krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

