Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szarvasgomba krémmel töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg karaj (4 szelet)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 4 tk szarvasgomba krém
  • só-, bors ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 db tojás

Sütéshez:

  • kb. 4-5 dl olaj


Elkészítése:

A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot.

A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is: Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.

Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szarvasgomba-kremmel-toltott-karaj/