Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szegedi gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 70 dkg sertéslapocka vagy oldalas
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • vegeta ízlés szerint
  • babérlevél
  • őrölt köménymag
  • 1 db leveskocka

Elkészítése

A zsírt egy olyan edénybe tesszük, amibe a felkockázott hús és a káposzta is belefér majd. Felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot és pár percig együtt pirítjuk.

Félrehúzzuk, rászórjuk a paprikát, megsózzuk, belemorzsoljuk a leveskockát és vegetát is szórhatunk rá. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst, az őrölt köményt és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje, majd elkezdjük párolni.

Mikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük az átmosott savanyú káposztát és még annyi vizet, hogy ellepje. Az egészet puhára főzzük.

A tejszínben elkeverünk 1-2 evőkanál lisztet és behabarjuk vele az ételt. Elkeverjük, felfőzzük, megkóstoljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.

Knédlivel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szegedi-gulyas/