Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székely almás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 1 kiskanál olaj
  • 4 db alma
  • 1,5 kiskanál finomliszt
  • só
  • tárkony

Elkészítése

Az olajat vagy a zsírt megforrósítjuk, majd a hús minden oldalára kérget sütünk.

Sóval és meg apróra vágott tárkonnyal ízesítve, egy kevés vízzel felöntve, fedő alatt többször megforgatva puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk alatta közben a vizet.

Amikor már puha, a megtisztított, cikkekre vágott almával körülrakjuk és lefedve, az alma fajtájától függően, 5-10 percig pároljuk.

A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a hús levébe öntjük és mártás sűrűségűre forraljuk.

A húst vékonyan felszeleteljük, tálra rakjuk és köré fektetjük az almás mártást.

Vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel körítjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szekely-almas-hus-2/