Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székely almás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet rövid karaj
  • 5 dkg margarin
  • só
  • 1 dkg kakukkfű
  • 2 db jonatán alma (közepes nagyságú )
  • 2 dl tejföl
  • 3 teáskanál liszt

Köretnek

  • rizs

Elkészítése

A 4 szelet rövidkarajt kiklopfoljuk, az 5 dkg margarinon megpároljuk, ízesítjük a sóval, a kakukkfűvel, majd kiszedjük egy jénai tálba, majd a megmaradt léhez, hozzáadjuk a meghámozott kockára vágott almát-picit forrjuk, majd levesszük a lángról, és a tejföllel összekevert lisztel, behabarjuk, majd ráöntjük a jénaiban lévő húsra. 5-10 percig 180 fokos sütőben sütjük.Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szekely-almas-hus/