Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székely almáshús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg rövidkaraj
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db alma
  • 1 kávéskanál liszt
  • tárkony
  • só

Elkészítése

A húst megforgatjuk a forró zsiradékon, sóval, tárkonnyal ízesítjük, kevés vízzel puhára pároljuk.

Köré rakjuk a hámozott cikkekre vágott almát, lefedve még 10 percig pároljuk.

A húst kiszedjük, felszeljük, a visszamaradt levet kevés vízzel elkevert liszttel behabarjuk, és az almával együtt 1-2 percig pároljuk, majd a húsra öntjük.

Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szekely-almashus/