Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szentesi kemencés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg cérnametélt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott )
  • 2 evőkanál piros arany
  • sajt
  • fűszerek ( ízlés szerint)
  • étolaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A karajt szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, esetleg sertéshús fűszer). Hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és félretesszük. A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni (fontos!). A tejfölt elkeverjük a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd a cérnametéltre öntjük és jól elkeverjük. A elősütött húst egymásmellé rendezzük egy kiolajozott tepsiben és mindegyikre tejfölös-tésztát halmozunk. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.

Természetesen szárnyas hússal is készíthetjük, de az eredeti receptben sertéshús szerepel. Mindenféle köret kiváló hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/szentesi-kemences/